Pár szóban rólunk

A B&O Engineering társas vállalkozást Borsos Balázs és Óvári Attila alapította azzal a célkitűzéssel, hogy az ipar területén felmerülő problémákra hatékony megoldásokat nyújtsanak. Tevékenységünk kezdetben klasszikus mérnöki feladatokra és műszaki tanácsadásra terjedt ki, de a többéves szakmai tapasztalatnak és a piac visszajelzéseinek köszönhetően mára széleskörű szolgáltatáspalettával állunk Megbízóink rendelkezésére.


Fő profilunk az ipari automatizálás és az ultrahangos technológia, emellett partnereinknek készséggel biztosítunk mérnökirodai szolgáltatásokat.

Legbüszkébbek a robottechnológiában elért eredményeinkre vagyunk.
Robottechnológia

Az új, könnyű kollaboratív robotok képesek szorosan együttműködni az emberrel, egyfajta asszisztensként szolgálnak a munkafolyamatok elvégzése során. Az embert kiváltják olyan munkafolyamatokból, amelyek veszélyesek lehetnek számunkra, vagy túl monoton és aprólékos.


Mérföldkövek:

SBoe akademia 2008 – Gyártóbázis kialakítása
SBoe akademia 2010 – Terjeszkedés az acélipar felé
SBoe akademia 2011 – Ultrahangos labor kialakítása, kizárólagos Rinco disztribúció
SBoe akademia 2012 – Universal Robots disztribúció
SBoe akademia 2015-2017 – Universal Robots Preferált Partneri cím

Akadémiáról

A B&O Kft alapítói nap mint nap azt tapasztalják, hogy a robotika és az automatizálás egyre rohamosabban terjeszkedik, főként az ipar ágazataiban.  

A kollaboratív robotok az ipar számos területén segítik vagy akár ki is váltják az embereket a monoton, veszélyes munkafolyamatoknál, valamint alkalmazásukkal csökkenthető az egy termékre jutó előállítási költség, ezért egyre több multinacionális cég vált robotokra az emberi munkaerő helyett.

Ebből a tényből kiindulva álmodta meg Borsos Balázs és Óvári Attila a B&O Akadémiát, melynek célja, hogy a mérnöki beállítottságú fiatalok figyelmét felhívja a robotikában rejlő lehetőségekre.

Főhadiszállásukon, Komáromban szeretnének olyan ingyenes programokat biztosítani a fiatal generációknak, ahol betekintést nyerhetnek az automatizálás világába, és közelebbről megismerhetik egy robot felépítését, működési alapelveit.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Nézd meg az aktuális eseményeinket!